019 223 800 | info@ppab.se

När behövs en membranpump och hur fungerar den?

En membranpump, även kallat diafragmapump, lämpar sig för de flesta typer av vätskor och uppfyller de höga krav som ställs på kapacitiet och pålitlighet. Med hjälp av pumpens dubbla vätskekammare, transporterar den vätskan pneumatiskt istället för via en axel. Detta skonar pumpens mekanik och ökar på så sätt membranpumpens livslängd.

Applikationsområden

Hos oss på Processpumpar Norden AB (PPAB) hittar du både tryckluftsdrivna och dubbelverkande membranpumpar som kan appliceras inom många olika segment.

Exempel på användningsområden:

  • Petrokemisk industri: Tankrengöring, oljeslam, petroleum och bensin.
  • Läkemedelsindustri: Ultrafiltrering, salva, tablettmassa och alkohol.
  • Kemisk industri: Syror, alkalier, suspensioner, stabilisatorer, harts, latex, avloppsslam, lösningsmedel och galvaniska bad.
  • Pappersindustri: Tryckfärg, lösningsmedel, dispersioner, pappersmassa, lim och harts.
  • Färgindustri: Lösningsmedel, färg, lim, lack och bets.

På PPAB har vi hög kompetens och lång erfarenhet. Vi hjälper dig gärna att välja den mest kostnadseffektiva och säkra pumpen för din applikation.

Membranpumpens fördelar

En membranpump kommer med många fördelar. Utöver lång livslängd, som tillika leder till låga driftkostnader, så är den är också enkel att installera och använda, säker för torrkörning och har en automatisk stoppfunktion. Sugförmågan hos membranpumpen är dessutom mycket god då den är kapabel till att suga upp vätskor till höjder på runt 8 meter.

Är du på jakt efter en membranpump?

Då är chansen stor att du hittar vad du söker hos oss på PPAB. Vi erbjuder pumpar från den framgångsrika tillverkaren YTS. YTS har utvecklat membranpumpar i över 30 år, och deras pumpar används idag i många typer av applikationer världen över. Företaget har genom åren skaffat sig bred expertkompetens inom pumpdesign, utveckling, tillverkning, montering och försäljning.

På PPAB lägger vi stor vikt på att ni som kund ska hitta rätt val. Är du osäker på om en membranpump är rätt val för dig och din verksamhet? Ta en närmare titt på våra membranpumpar eller kontakta oss, så hjälper vi dig att ta fram din perfekta lösning!

yts processpumpar1

Sök efter efter produkt, varumärke etc.

Processpumpar lägger stor vikt vid hållbarhet - vi följer upp och utvärderar efterlevnaden årligen av våra hållbara pumpar

Ditt projekt,
vårt fokus

Låt oss träffas på dina villkor