019 223 800 | info@ppab.se

Vanliga frågor om avloppspumpar

Vad är en avloppspump? 

En avloppspump, även kallat avloppsvattenpump, är en pump med motor som används till att transportera avloppsvatten mellan en pumpstation och ett vattenreningsverk. Pumpstationen kan exempelvis vara kopplad till industrier och hushåll för att ha hand om avloppsvattnet från toalett, tvättstuga, kök, dusch, med mera.

Hur fungerar en avloppspump?

En avloppspump fungerar genom att flytta avloppsvatten från platser som hushåll och industrier till en pumpstation, varifrån det vidare transporteras till ett vattenreningsverk.

Att välja pump kan kännas klurigt. Avloppspumpar är utsatta för stora påfrestningar då andra föremål, än de som systemet är avsett för, ofta spolas ner. Pumparna påverkas också av faktorer som nederbörd och tid på dygnet då toalettbesök och duschning är mer frekvent morgon och kväll. På Processpumpar Norden AB (PPAB) hjälper vi dig att välja rätt!

Specialanpassade avloppspumpar

Hos oss på PPAB hittar du avloppspumpar i olika utföranden och storlekar, specialanpassade för diverse bruk och var och en ultimat för sin uppgift.

Vilka typer av avloppspumpar finns det?

Vi erbjuder olika typer av avloppspumpar som inkluderar bland annat:

  • mobila avloppspumpar
  • torruppställda avloppspumpar
  • skärande avloppspumpar
  • självsugande avloppspumpar
  • kompletta pumpstationer.

Flera av våra pumpar levereras som ”plug & play”, konfigurerade och testade i fabrik. Du kan få dem med skyddshus eller med montering i befintligt hus.

Vilken industri passar våra avloppspumpar till? 

Våra avloppspumpar passar för:

Kontakta oss för konsultation

Vid val av avloppspump är det viktigt att du funderar kring dess syfte och hur stor volym vätska som den ska klara av att pumpa. Hos oss hittar du pumpar från välkända tillverkare och du kan vara säker på att du får riktigt hög kvalitet och den senaste tekniken, från en pålitlig och kompetent partner.

Du är varmt välkommen att kontakta oss för konsultation! Vi hjälper dig att hitta en optimal lösning för din verksamhet.

pumpsystem gorman rupp processpumpar

Sök efter efter produkt, varumärke etc.

Processpumpar lägger stor vikt vid hållbarhet - vi följer upp och utvärderar efterlevnaden årligen av våra hållbara pumpar

Ditt projekt,
vårt fokus

Låt oss träffas på dina villkor