019 223 800 | info@ppab.se

Vanliga frågor om membranpumpar

Vad är en membranpump?

En membranpump, även kallat diafragmapump, är en pump som lämpar sig för de flesta typer av vätskor och uppfyller höga krav på kapacitet och pålitlighet.

Hur fungerar en membranpump?

Membranpumpen transporterar vätskan pneumatiskt med hjälp av dubbla vätskekammare, istället för via en axel, vilket skonar mekaniken och ökar pumpens livslängd.

Applikationsområden

Hos oss på Processpumpar Norden AB (PPAB) hittar du både tryckluftsdrivna och dubbelverkande membranpumpar som kan appliceras inom många olika segment.

Inom vilken industri passar våra membranpumpar?

Våra membranpumpar passar för industrier som:

  • Petrokemisk industri: Tankrengöring, oljeslam, petroleum och bensin.
  • Läkemedelsindustri: Ultrafiltrering, salva, tablettmassa och alkohol.
  • Kemisk industri: Syror, alkalier, suspensioner, stabilisatorer, harts, latex, avloppsslam, lösningsmedel och galvaniska bad.
  • Pappersindustri: Tryckfärg, lösningsmedel, dispersioner, pappersmassa, lim och harts.
  • Färgindustri: Lösningsmedel, färg, lim, lack och bets.

På PPAB har vi hög kompetens och lång erfarenhet. Vi hjälper dig gärna att välja den mest kostnadseffektiva och säkra pumpen för din applikation.

Vilka fördelar har en membranpump?

En membranpump kommer med många fördelar. Utöver lång livslängd, som tillika leder till låga driftkostnader, så är den är också enkel att installera och använda, säker för torrkörning och har en automatisk stoppfunktion. Sugförmågan hos membranpumpen är dessutom mycket god då den är kapabel till att suga upp vätskor till höjder på runt 8 meter.

Är du på jakt efter en membranpump?

Då är chansen stor att du hittar vad du söker hos oss på PPAB. Vi erbjuder pumpar från den framgångsrika tillverkaren YTS. YTS har utvecklat membranpumpar i över 30 år, och deras pumpar används idag i många typer av applikationer världen över. Företaget har genom åren skaffat sig bred expertkompetens inom pumpdesign, utveckling, tillverkning, montering och försäljning.

På PPAB lägger vi stor vikt på att ni som kund ska hitta rätt val. Är du osäker på om en membranpump är rätt val för dig och din verksamhet? Ta en närmare titt på våra membranpumpar eller kontakta oss, så hjälper vi dig att ta fram din perfekta lösning!

yts processpumpar1

Sök efter efter produkt, varumärke etc.

Processpumpar lägger stor vikt vid hållbarhet - vi följer upp och utvärderar efterlevnaden årligen av våra hållbara pumpar

Ditt projekt,
vårt fokus

Låt oss träffas på dina villkor